Zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding die je samen met je partner doet.

De begeleiding begint met het contact maken met het kindje in de buik. Ik laat jullie ervaren hoe je kindje reageert op jullie handen. Dit is vooral heel leuk, dat je kind al in de buik op jullie reageert. Je maakt fysiek contact met je kind en je bent al een beetje met elkaar aan het ‘communiceren’.

Verder leer je omgaan met de grenzen van je lichaam en hoe jullie beide deze lichamelijke klachten kunnen verminderen. Ik doe concrete oefeningen met jullie die je ook thuis kunt doen en ik geef adviezen. Met als doel om je lichaam te ontlasten, soepel te blijven en te ontspannen zodat je vertrouwen houdt in je eigen lijf en de controle terugwint.

Daarnaast bereiden jullie je voor op de bevalling. We trainen het opvangen van de weeën, omgaan met pijn en andere dingen die aan bod komen bij de bevalling. Het geeft je vertrouwen en kracht om de bevalling te doen en het bereid je partner voor om jou te ondersteunen.

De sessies beginnen vanaf dat je je kindje voelt bewegen; ongeveer tussen de 20 en 24 weken. Er zijn vijf sessies tijdens de zwangerschap en één sessie als het kindje is geboren. (Deze laatste sessie is inclusief de basisbeginselen van babymassage.)

Ervaring van Laura & Wouter

“De haptonomische zwangerschapsbegeleiding bij Sasja was voor ons een erg prettige manier om ons voor te bereiden op de bevalling: veel nuttige tips maar vooral veel aandacht voor het ervaren van gevoelens. Sasja creëerde een veilige sfeer waar we zowel als zwangere en als partner gelijkwaardige aandacht kregen tijdens dit bijzondere proces.”